A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
baleseti táppénz
#1
Még alaposabban megnéztem,

a Tájékoztató füzeteket nézd meg, annak is az utolsó bekezdését:

Tájékoztató a fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról 2009 (pdf)


Üdv.zsemle
Az Everest fölött kinyílt a monszun....én meg itt punnyadok, mert csak egy szegény kis ZSEMLE vagyok...
Válasz idézéssel
#2
Szia Vini,

én úgy tudom, hogy nem lehet hosszabbítani.
Mindenféleképp az orvossal kell konzultálni a továbbiakat illetően. Amennyiben ő úgy látja, hogy a teljes 100%-os felépülés nem lehetséges, akkor el kell indítani a leszázalékolást. Amennyiben van lehetőség a rehabilitálásra, akkor rehabilitációs járadékot kell igényelned.
Bemásolok ide egy linket a szociális minisztérium honlapjáról, ahol megtalálod a kérdéseddel kapcsolatos hasznos infókat. Van egy 14 oldalas pdf formátumú tájékoztató, természetesen csak a Rád vonatkozó részeket nézd át.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=848">http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=848</a><!-- m -->

Üdv. és teljes gyógyulást kívánok:

zsemle
Az Everest fölött kinyílt a monszun....én meg itt punnyadok, mert csak egy szegény kis ZSEMLE vagyok...
Válasz idézéssel
#3
Sziasztok!

Jelenleg baleseti táppénzen vagyok, de az 1 év november 13-án lejár...sajnos még nem tudok munkába állni, de a munkaviszonyom meg van.
Lehetséges-e hosszabítani és ha igen akkor hogyan?!
Köszönöm!
Vini
Válasz idézéssel
#4
Szia DeaTHeX!

Ne tételezz fel rögtön csalást a munkáltatódnál, bár nem ismerem a körülményeidet.
Mindenféleképp kérdezz rá, hogy hogyan áll a baleseti táppénzed. Ha nem írja meg a főnök a baleseti jegyzőkönyvet (a jegyzőkönyv dátuma illeszkedjen a baleset dátumához), akkor nem kaphatsz 100%-os táppénzt.
Amennyiben rendőri jelenlét is volt szerda éjjel, akkor ott az ő jelentésük is. Illetve említed, hogy röntgenfelvétel és orvosi papír is van a kezedben.
Ha nem akar a főnök intézkedni, próbálj rá enyhe nyomást gyakorolni a fentiekre hivatkozva. Mivel őt semmiféle hátrány nem éri az üzemi baleset miatt (ráadásul még a táppénz 1/3-át sem terhelik ki rá - csak többletadminisztrációt kell teljesíteni), valószínűleg nem lesz gond. Ha nagyon ellenkezik, akkor végső soron ott a Munkaügyi Bíróság, de remélhetőleg nem jut odáig a dolog.

Üdv.zsemle
Az Everest fölött kinyílt a monszun....én meg itt punnyadok, mert csak egy szegény kis ZSEMLE vagyok...
Válasz idézéssel
#5
Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy dolgozom egy vállalkozón keresztül a GLS csomagküldő szolgálatnál megvan a munkaszerződés stb...
és baleset ért szerdán éjjszaka, nem lett jegyzőkönyv felvéve, mert már siettünk hazafele de a főnök megírja holnap (elvileg) abban az esetben ha nem írná meg mert van 1 olyan gyanúm akkor abban az esetben mit lehet tenni?

másik verzió hogy megírja rendesen, már elvan intézve a röntgen (orvosi papír), táppénzes papír a háziorvosnál, és a vállalkozó nem akarná kifizetni a 100%os táppénzt akkor abban az esetben mit lehet tenni vagy kihez kell fordulni??

előre is nagyon szépen megköszönném a választ ha kell a munkaszerződést is megmutatom
Válasz idézéssel
#6
Magdi,így igaz,január 1.-től,mostmár télleg rám fér a szabadság,megyek is . :lol:
Köszi,hogy figyelsz,és bocsánat :oops:
Üdv:Éva
Válasz idézéssel
#7
Sziasztok!
Én úgy tudom hogy csak január 1-től lép életbe az utibaleset 90 %. Addig egyforma az üzemivel. Magdi
Válasz idézéssel
#8
A jkv-hez nem kell munkavédelmis aláírása, legalább is a kicsi cégeknél tőlünk nem kérték.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#9
Bocsi Csilla,télleg csak az uti 90%,kicsit el vagyok havazva :oops:
Nem tudom a munkavédelmis kötelező-e ,talán aki ebben jártas errejár.Nálunk külsős végzi,mert ehhez mindenféle papírok kellenek,nem lehet csak úgy valakit kinevezni.
Icának igaza van a jegyzőköny nagyon fontos.
Üdv:Éva
Válasz idézéssel
#10
Szia

Amit tapasztalatból hozzá tudok tenni

1/ A legfontosabb a baleseti jkv felvétele / e nélkül nincs táppénz/
az orvosnak is hivatalból kell jelenteni az oep felé, igy minden képpen rájönnek, hogy üzemi baleset volt.
Ezt a nyomtatványt lehetett kapni. A jkv-t a főnöknek kell felvenni, tanuk stb.
Ica
Válasz idézéssel
#11
Kedves Éva!

Köszönöm szépen a válaszod! Arra sajnos már én is rájöttem, hogy nem lesz egyszerű menet. :roll:
Egy ilyen kicsi cégnél nincs munkavédelmis, vagy már alakuláskor ki kellett volna jelölni valakit?! Én úgy tudom, hogy csak az úti balesetek táppénzét csökkentették 90%-ra, a munkavégzés során történt baleset esetén maradt a 100%. Vagy rosszul értelmeztem valamit? Persze ez majd úgy is kiderül.
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel
#12
Szia Csilla!
A tanulóviszony biztosításnak számít,a baleseti táppénz alapja nem az előző év,hanem az előző hónap,hogy pontosan mit vesznek figyelembe,majd úgyis kérni fogják.Kelleni fog jegyzőköny is a balesetről,amit a munkavédelmisnek kell készíteni,meg baleseti nyilatkozat,szóval nem kicsit bonyolult.
Ezen a linken bővebben,annyi hogy a táppénz mértéke változott aug 1.től 90%-ra
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBELLAT/ELLATASMO/BALESETI%20ELL%C3%81T%C3%81SOK.PDF">http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/ ... %81SOK.PDF</a><!-- m -->
Üdv:Éva
Válasz idézéssel
#13
Sziasztok!

Na, erre mondják, hogy szegény embert még az ág is húzza!!!
Most indult egy családi vállalkozás, mivel apa, anya, munka nélkül maradt, a fiú eddig tanult, még nem volt sehol állásban. Kertészeti munkákat vállalnak. A fiút, mindjárt a 3. héten munkahelyi baleset érte. Kis híján elveszítette az egyik ujját.
Az lenne a kérdésem, hogy jogosult-e baleseti táppénzre? Korábbi keresete nincs. Most küldtem be az első 0908-ast neki. Ennek a bevallásnak az adatai alapján számolják ki az összeget? Ilyen esetben hogy működik a dolog? Ez ügyben még semmi tapasztalatom sincs.(MegjegyzemConfusedzerencsére!)
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel
#14
Köszönöm
Válasz idézéssel
#15
Szia Attila!
Jogosult vagy továbbra is baleseti táppénzre, passziv jogon. A baleseti táppénz egy éven keresztül jár, max 1 évvel meghosszabbitható. Ennek nem tudom a feltételeit.
Üdv: Ilona
Válasz idézéssel
#16
Szisztok!
szükségem lenne egy kis segítségre.2008.jan5-e óta van munkaviszonyom.2008 aug. 8-án üzemi balesetet szenvedtem.Eddig baleseti táppénzt kaptam.Viszont határozott idejű volt a munka szerződésem,ami 2008. dec. 19-el lejárt, tehát most nincs munkaviszonyom.Azt szeretném megkérdezni, hogy így is jogosult vagyok-e baleseti táppénzre, ha igen meddig?Vagy mivel megszűnt közben a munkaviszony, így már nem is jár?
Köszönöm a segítséget elöre is, nagyon fontos lenne.
Attis
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég